Intelligent racket kon Yanina Wickmayer niet redden in Parijs
Foto: BELGA

Roland-Garros duurde dit jaar maar een uurtje voor Yanina Wickmayer (WTA-83). In de eerste ronde ging ze kansloos met tweemaal 6-2 onderuit tegen de Oekraïnse Elina Svitolina (WTA-21). ‘Ik had pech met de loting, maar het was ook niet mijn beste match’, gaf de 25-jarige Vlaams-Brabantse toe.

‘Svitolina speelt heel solide. Ze geeft niets weg. Om haar te kloppen, moest ik meteen mijn beste tennis bovenhalen en dat is niet evident in een eerste ronde. Ik slaagde er niet in het juiste evenwicht tussen agressiviteit en geduld te vinden. Hopelijk gaat het in de grastoernooien beter’, aldus ‘Wicky’.

Wickmayer zoekt actief naar oplossingen. Sinds kort speelt ze met het intelligente racket van Babolat. Dat racket registreert via sensoren in het handvat een hele reeks gegevens over het geleverde spel. ‘Het is een leuk gadget. Ik gebruik het vooral op training’, legt Wickmayer uit. ‘Het laat me toe te zien hoeveel kracht ik in mijn slagen leg, hoeveel effect ik op de ballen zet... Daaruit kan je analyseren,waar er nog groeimarge is en op welke punten ik moet werken. Maar tijdens een wedstrijd heb je daar natuurlijk niet veel aan.’