In een legerkazerne in de Tunesische hoofdstad Tunis heeft een korporaal maandag zeven van zijn kameraden gedood en is daarna zelf gedood. De man kampte al langer met psychologische problemen, het zou niet om een terreuraanslag gaan.

Dat heeft het Tunesische ministerie van Defensie gemeld. Er raakten bij het incident nog eens tien soldaten gewond van wie één er erg aan toe is.

De korporaal viel een collega met een mes aan, greep zijn wapen en vuurde op zijn kameraden die de vlag aan het groeten waren, zegt woordvoerder Belhassen Oeslati van het ministerie.

Het motief van de man is onduidelijk, aldus het staatsbureau TAP op gezag van gezondheidsambtenaren. Maar volgens het ministerie van Binnenlandse zaken zou het niet om een terroristische aanslag gaan.

De dader mocht eigenlijk geen wapens op zich hebben vanwege familiale en psychologische problemen, aldus de woordvoerder. De korporaal was ook naar een ‘minder gevoelige’ post overgeplaatst.

Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken uitgesloten dat het om een daad van terrorisme ging.

Bardo-museum

De bewuste Boechoecha-kazerne is maar een kilometer van het Bardo-museum verwijderd. Daar brachten terroristen van Islamitische Staat (IS) in maart dit jaar bij een aanslag meer dan twintig mensen om, onder wie een Belgische vrouw.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig