In de Kempische gemeente Balen is zondagochtend een 32-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een vechtpartij aan een woning. De man had aan de woning aangebeld en probeerde zich vervolgens een weg naar binnen te werken toen de 35-jarige bewoner de deur opende.

Er ontstond een handgemeen tussen de bewoner en de indringer, waarbij die laatste uiteindelijk overmeesterd werd. Toen de politie aankwam, bleek de man buiten bewustzijn en moest hij in kritieke toestand worden afgevoerd. Hij wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden.

Volgens de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen loopt er een onderzoek naar de feiten, maar is er voorlopig niemand aangehouden. Het lijkt erop dat de man des huizes handelde uit wettige zelfverdediging en niet de intentie had om de indringer buiten bewustzijn te brengen.

Waarom de man aanbelde en vervolgens de woning binnen wilde, is niet bekend. Hij zou zich wel vreemd gedragen hebben en was mogelijk onder invloed van drank en/of drugs. Er is een wetsdokter aangesteld om beide betrokkenen te onderzoeken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig