Cleveland heeft zondag ook het derde duel tegen Atlanta in de finale van de Eastern Conference gewonnen. De Cavaliers hadden wel een verlenging nodig om de bezoekende Hawks te verslaan. Het werd uiteindelijk 114-111.

LeBron James begon dramatisch aan de match. Hij miste zijn eerste tien worpen, maar herstelde zich daarna meesterlijk. King James klokte uiteindelijk af op 37 punten, 18 rebounds en 13 assists.

Na de laatste buzzer zakte een uitgeputte James op de knieën en sloeg met zijn hand op de court. Hij was duidelijk diep moeten gaan. In het verliezende kamp was Jeff Teague met 30 punten goed bij schot.

Dinsdag staat in de Quicken Loans Arena in Cleveland (Ohio) de vierde partij tussen de Cavs en de Hawks op het programma. James en co kunnen de klus dan voor eigen volk klaren. Bij winst van de bezoekers wordt donderdag ‘game five’ in Atlanta gespeeld.

Tegenstander in de NBA-finale wordt vermoedelijk Golden State. De Warriors, die MVP Stephen Curry in de rangen hebben, leiden in de eindstrijd van de Western Conference met 3-0 tegen Houston.