Mignolet verliest prestigieuze prijs op slotspeeldag
Foto: REUTERS

Het werd zondag een dag om snel te vergeten voor Rode Duivel Simon Mignolet, die met Liverpool 6-1 de boot inging bij Stoke City. Door het verlies wint onze landgenoot niet de ‘Golden Glove’, de trofee voor de doelman die in de Premier League de meeste ‘clean sheets’ kon verzamelen. Die eer ging uiteindelijk naar Manchester City-doelman Joe Hart.

Vier doelmannen maakten op de 38e en laatste speeldag nog kans op de trofee: Mignolet (Liverpool), Hart (Manchester City), Lukasz Fabianski (Swansea) en Fraser Forster (Southampton). Allen konden ze 13 matchen hun netten schoon houden.

Maar zondag ging Mignolet de boot in bij Stoke, slikte Fabianski één goal bij Crystal Palace (1-0) en speelde de geblesseerde Forster niet op bezoek bij Manchester City.

Hart, dat met Manchester City met 2-0 won van Southampton, kon hierdoor voor de 14e maal dit seizoen de nul houden en won hiermee voor de vierde maal in zijn carrière de ‘Golden Glove’ (ook in 2010/2011, 2011/2012 en 2012/2013). Een record, Pepe Reina (Liverpool) en Petr Cech (Chelsea) slaagden er eerder in de trofee drie keer te winnen.

Thibaut Courtois, die kampioen speelde met Chelsea, behaalde in zijn eerste Premier League-seizoen 12 clean sheets.