Twee ambulanciers onder invloed van alcohol
Foto: Lisa Van Damme; LVD

Twee ambulanciers die zaterdagavond ter plaatse kwamen in Amay (Luik), waar een motorrijder uit Hoei om het leven kwam, waren onder invloed van alcohol. Dat heeft de parketmagistraat van wacht van Luik, afdeling Hoei, zondag gezegd. De bestuurder van de ziekenwagen moet zijn rijbewijs vijftien dagen inleveren.

Een motorrijder uit Hoei is zaterdagavond om het leven gekomen in Amay, in de provincie Luik. De dertiger verloor om nog onbekende reden de controle over zijn motorfiets in een bocht.

‘De ambulanciers waren onder invloed van alcohol’, meldt het Luikse parket. Agenten van de politiezone Meuse-Hesbaye trokken het rijbewijs van de ziekenwagenbestuurder in voor vijftien dagen. Er moest een tweede ziekenwagen ter plaatse komen om de motorrijder over te brengen naar het ziekenhuis. Die overleed niet veel later na zijn aankomst.

De stad Hoei zal een onderzoek openen naar de twee ambulanciers, zegt schepen Eric Dosogne. Maar ‘hun toestand heeft de interventie op geen enkel moment in gevaar gebracht’, verzekert de schepen.