David Goffin behoudt achttiende plaats op ATP-ranking
Foto: BELGA

David Goffin behoudt zondag zijn achttiende plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar start maandag als reekshoofd aan het grandslamtoernooi van Roland Garros.

Vorige week steeg Goffin naar de achttiende stek, waarmee hij Xavier Malisse onttroonde als best geklasseerde Belgische tennisser ooit. Die laatste stond tussen 12 augustus en 8 september 2002 op de negentiende plaats. Goffin steeg vorige week naar plaats achttien na zijn kwartfinaleplaats op het Masters Series-toernooi in Rome.

Goffin staat maandag tegenover de Serviër Filip Krajinovic in de eerste ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Na een vierde ronde in 2012 (tegen Federer) verloor hij er in 2013 (tegen Djokovic) en 2014 (tegen Melzer) telkens in de eerste ronde. Goffin kan mits een goede prestatie dus opnieuw stijgen op de ranking.

In de top twintig van de ATP-ranking zijn er geen noemenswaardige veranderingen te noteren. Enkel John Isner (ATP 16) en Kevin Anderson (ATP 17) wisselen van plek. De Serviër Novak Djokovic blijft met 13.845 punten ruim de debatten aanvoeren. Roger Federer (9.235) en Andy Murray (7.040) volgen op plaatsen twee en drie. De Spanjaard Rafael Nadal, die Roland Garros al negen keer op zijn palmares kon schrijven, staat op de zevende plaats.

Andere Belgen in de top honderd zijn Steve Darcis en Ruben Bemelmans. Darcis stijgt van 78 naar 76, terwijl Bemelmans op de 95e plaats blijft staan. Kimmer Coppejans, die zondag in de eerste ronde van Roland Garros nog het onderspit moest delven voor thuisspeler Nicolas Mahut, komt met mondjesmaat dichter bij die top honderd. De jonge Oostendenaar stijgt twee plaatsen naar 107.