Kirsten Flipkens meteen onderuit op Roland Garros
Foto: Belga
Kirsten Flipkens (WTA 73) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, dat zondag in de Franse hoofdstad Parijs van start is gegaan.

Op het Parijse gravel ging Flipper in de eerste ronde in drie sets onderuit tegen de Russin Elena Vesnina (WTA 95): 2-6, 6-3 en 6-3 na 1 uur en 49 minuten. Het was de vijfde confrontatie tussen beide speelsters op het WTA-circuit. De Russin staat daarin met 4-1 aan de leiding. Op Roland Garros geraakte Flipkens nog nooit verder dan de tweede ronde. Voor Vesnina is het de derde keer dat ze doorstoot naar de tweede ronde in Parijs. Daarin neemt ze het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 76).

Eerder op de dag strandde ook Kimmer Coppejans (ATP 109) in de eerste ronde van het mannentoernooi. De qualifier verloor zijn eerste wedstrijd op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi in drie sets van de Fransman Nicolas Mahut (ATP 112). Het was het tweede duel tussen de 21-jarige Coppejans en de 33-jarige Mahut. Vorig jaar trok de Fransman ook al aan het langste eind op het grastoernooi van Rosmalen (6-3, 3-6, 6-3). De zes andere landgenoten op de hoofdtabel treden pas maandag of dinsdag in competitie.