Peter Bullen heeft zondag in Sint-Truiden een tweede nationale snookertitel op zijn palmares gebracht. De 44-jarige Leuvenaar versloeg in de finale Tomasz Skalski met 7-5. Bij de vrouwen pakte Wendy Jans vlot een dertiende titel door Emilie Demeester met 4-0 te verslaan.

Bullen werd een eerste keer kampioen in 2011. Op de erelijst is hij de opvolger van profspeler Luca Brecel. Die nam deze keer alleen aan het dubbelspel deel op het BK. ‘Ik ben echt verrast met deze titel’, reageerde Bullen. ‘Zo speelde ik in mijn halve finale echt niet goed. In de finale heb ik de bovenhand genomen dankzij mijn ervaring en vechtlust. Tomasz heeft wel veel pech gehad, wat hem enkele frames kostte. In de toekomst wordt hij zeker nog Belgisch kampioen.’

Bij de vrouwen blijft Wendy Jans op eenzame hoogte staan. De 31-jarige Limburgse maakte in een mum van tijd brandhout van Emilie Demeester. ‘Het is altijd leuk een titel te winnen’, verklaarde Jans. ‘Het is nu al uitkijken naar het Europees kampioenschap en later dit jaar het wereldkampioenschap.’ Ook op die kampioenschappen heeft Jans een titel te verdedigen.