Emotionele Mathijssen: ‘Hebben tot het zotte af gewerkt’
Foto: Isosport

OHL-trainer Jacky Mathijssen (51) was een bijzonder tevreden man na de promotie van Oud-Heverlee Leuven naar eerste klasse. Al wil hij niet te veel pluimen op zijn eigen hoed steken. ‘Als trainer ben ik maar een uithangbord, zonder mijn staff was ik nergens’, klinkt het.

‘Dit geeft een ongelofelijk gevoel’, was de eerste reactie van Mathijssen na het laatste fluitsignaal. ‘We hebben bijzonder hard gewerkt, soms tot het zotte af. Maar de spelers hebben perfect alles uitgevoerd wat van hen werd gevraagd. Met een mooie veertien op achtien hebben we deze promotie verdiend.’

‘Mijn deel in deze prestatie moet niet te veel overdreven worden. Als trainer ben ik maar een uithangbord. We zijn met een hoop mensen die in dezelfde richting denken. Dan maakt het niet uit hoe, wat of wie. Zonder de hulp van die mensen was ik nergens. We kregen ook bijzonder veel hulp van de omkadering. Al van bij de voorbereiding: wat we vroegen, kregen we ook meteen. En nu? Nu doen we een paar dagen niets, en dan heel veel’, klonk het. ‘Het zou flauw zijn om daar nu al aan te denken.’

Vaste waarde worden in eerste klasse

Bij Oud-Heverlee-Leuven is iedereen dolgelukkig dat de club al na één seizoen het vagevuur van tweede klasse terug kan inruilen voor de hoogste afdeling.

'We willen dit keer absoluut een vaste waarde worden in eerste klasse en gaan hiertoe de nodige versterkingen aantrekken. Er hebben zich de voorbije maanden al sponsors aangemeld voor het geval dat we zouden promoveren. We hopen de gesprekken de komende dagen af te ronden', vertelde woordvoerder Chris Vandenbroeck zondag.

'Er is dit seizoen fantastisch werk geleverd, eerst door trainer Ivan Leko die de eerste periodetitel won met de ploeg en daarna door vakman Jacky Matthijssen. In zijn eerste match midden januari verloor de ploeg van Sint-Truiden, wat ons de illusie ontnam ons nog in het titeldebat te kunnen mengen. Nadien heeft Matthijssen zich volledig gefocust op de eindronde en hij heeft dat perfect gedaan. De ploeg was fysiek en mentaal volledig klaar. Dat we in deze eindronde onze drie uitmatchen gewonnen hebben is daar het duidelijkste bewijs van', aldus Vandenbroeck.

'Meer zekerheid dan voorheen'

OHL is een ploeg die volgens Vandenbroeck met zijn zeer grote en enthousiaste supportersschare absoluut thuishoort in eerste klasse. De ploegleiding zal er dan ook alles aan doen opdat OHL daar de komende jaren zal blijven.

'Er zullen zonder de minste twijfel als gevolg van de promotie heel wat sponsors in de ploeg gaan investeren waardoor we de nodige versterkingen zullen kunnen aantrekken. De op stapel staande competitiehervorming waardoor er vanaf volgend seizoen nog slechts één ploeg zal degraderen uit eerste klasse maakt vanzelfsprekend dat we op dat vlak ook wat meer zekerheid hebben dan voorheen', aldus de OHL-woordvoerder.