Darmstadt keer na 33 jaar terug naar hoogste afdeling
Foto: REUTERS

Met een 1-0 zege versus Sankt Pauli verzekerde Darmstadt 98 zich zondagmiddag van promotie naar de Duitse Bundesliga. De tweedeklasser eindigt met 59 punten als tweede en stijgt samen met kampioen FC Ingolstadt 04 naar de hoogste afdeling. Voor Darmstadt is het een terugkeer naar de hoogste klasse, na een afwezigheid van 33 jaar.

Het was in 1982 dat Darmstadt verdween uit de Bundesliga. Geplaagd door financiële problemen viel het zelfs op een gegeven moment terug naar de Duitse vierde klasse. Vorig seizoen nog dwong het team promotie af naar de Duitse tweede klasse via play-offs, en nu mogen ‘Die Lilien’ zich opmaken voor eersteklassevoetbal.

Het werd nog een spannende strijd om die felbegeerde tweede plek, met Karlsruher SC en FC Kaiserslautern als concurrenten. Karlsruhe won wel met 2-0 van 1860 München, terwijl Kaiserslautern niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel tegen kampioen Ingolstadt. Karlsruhe, dat als derde eindigde, mag met SV Hamburg uitmaken in de play-offs wie volgend seizoen in eerste klasse mag aantreden.