Max Verstappen is ongedeerd na een zware crash op het stratencircuit van Monaco. ‘Mijn armen zijn stijf en ik heb wat blauwe plekken, maar morgen zal het wellicht erger zijn. Het was de zwaarste crash uit mijn carrière’, zei de 17-jarige Nederlander uit Maaseik na het verplichte bezoek aan de F1-dokters.

Verstappen was de grote animator van de GP van Monaco. Op het smalle stratencircuit plaatste hij geslaagde inhaalbewegingen op Pastor Maldonado, Carlos Sainz en Valtteri Bottas. Hij verloor 27 seconden door (alweer) een slechte pitstop van zijn team Toro Rosso en met nog 15 ronden te gaan vocht hij met Romain Grosjean voor de tiende plaats, goed voor het laatste puntje. Bij het aanremmen van Sainte-Dévote knalde hij achterop de Fransman, om vervolgens in de bandenmuur tot stilstand te komen.

‘Het was niet eens een inhaalpoging’, verdedigde Verstappen zich. ‘Grosjean remde tien of vijftien meter vroeger dan in de vorige ronde. Ik was verrast en ik kon nergens meer heen. Normaal wijkt je rempunt geen vijf meter af doorheen een race.’

Grosjean van zijn kant legde de schuld volledig bij Verstappen en de wedstrijdleiding volgde zijn visie: Verstappen krijgt vijf strafplaatsen voor de race in Montreal, plus twee strafpunten op zijn superlicentie.

De GP van Monaco werd gewonnen door Nico Rosberg na een blunder van WK-leider Lewis Hamilton. Die voerde in overleg met zijn team een overbodige pitstop uit onder de safety-car, die veroorzaakt werd door het incident met Verstappen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: