Steve Darcis: 'Ik ben geen favoriet tegen Bolelli'
Foto: Photo News

Yanina Wickmayer (WTA 79) en David Goffin (ATP 18) spelen maandag hun openingsmatch op Roland Garros. De twee zijn er naar eigen zeggen helemaal klaar voor. Steve Darcis (ATP-78), 29 jaar, is naar eigen zeggen geen favoriet maandag.

Steve Darcis keert terug naar het tweede Grand Slam van het seizoen, nadat hij vorig jaar forfait moest geven wegens een operatie aan de rechterschouder. Darcis keerde terug, maar een nieuwe blessure, een kiste op de rechterpols, gooide roet in het eten in aanloop naar deze editie van Roland-Garros. 'Ik heb geen enkele match meer gespeeld sinds mijn opgave in Istanboel tegen Melzer, eind april was dat. Mijn voorbereiding verliep dus niet optimaal.'

Zijn tegenstander Bolelli, die in de zomer van 2013 ook aan de rechterpols moest geopereerd worden, kent minder zorgen nu. De Italiaan stak met zijn landgenoot Fabio Fognini de eindzege op zak in de dubbelfinale van de Australian Open. 'Simone is een toffe kerel en heeft een monsterlijke slag in huis. Hij kent een uitzonderlijk jaar. Ik ga mijn uiterste best doen, maar ik moet hopen dat mijn gebrek aan wedstrijdritme me geen parten zal spelen', zo concludeerde Darcis. 

Wickmayer: 'Dit soort wedstrijden speel ik graag'

De 25-jarige Yanina Wickmayer (WTA 79) treft de jonge Oekraïense Elina Svitolina (WTA 19). 'Ze is een speelster die opkomt, maar dit soort wedstrijden speel ik graag', blikt Wickmayer zondag in Parijs vooruit.

Wickmayer neemt voor de achtste keer deel aan Roland Garros, maar kwam nooit verder dan de derde ronde. Op de US Open bereikte 'Wicky' de halve finales (2009), op het gras van Wimbledon (2011) en op de Australian Open (2010 en 2015) speelde ze de achtste finales. Stiekem hoopt ze nu ook in Parijs de tweede week te halen. 'Zelfs al is gravel niet mijn favoriete ondergrond, ik kom niet naar hier om te verliezen', zegt Wickmayer.

De Belgische nummer twee krijgt met Elina Svitolina wel geen makkelijke tegenstander voorgeschoteld. De 20-jarige Oekraïense geldt als een van de rijzende sterren in het vrouwentennis. Ze heeft al drie titels op haar actief en schreef in 2010 Roland Garros bij de juniores op haar naam. 'Het is een meisje dat heel veel ballen terughaalt en weinig fouten maakt', weet Wickmayer. 'Het wordt niet makkelijk, maar ik heb er wel enorm veel zin in.'

Goffin: 'Goede vorm is aanwezig'

Voor David Goffin (ATP-18) start maandag Roland-Garros op court nummer 2. De Belgische nummer een treft in de eerste ronde de Serviër Filip Krajinovic (ATP-99), waar Goffin nog afgelopen zomer tegen won op het Challengertoernooi van Scheveningen. 'Krajinovic is een jonge en getalenteerde speler. Hij zal er alles aan doen om er een mooie match van te maken', aldus de Luikenaar.

Dankzij zijn uitstekende resultaten de afgelopen maanden mag Goffin voor het eerst als reekshoofd starten op het Parijse grandslamtoernooi. Goffin is de nummer 17 in de Franse hoofdstad vanwege het forfait van de Canadees Raonic (ATP-6). 'Hierdoor ontloop ik in de eerste ronden enkele kleppers', verklaarde een tevreden Goffin.

Aan de 23-jarige Filip Krajinovic, zijn eerste tegenstander op Roland-Garros, heeft onze landgenoot goede herinneringen. Na een 6-4 en 7-6 (7/5) winst in moeilijke omstandigheden in Scheveningen eind juli, maakte Goffin een klik met mooie overwinningen en een stijging in de ATP-ranking tot gevolg. 'Ik weet dat België nu veel verwacht van mij. En ik zal mijn uiterste best doen om het toernooi goed te beginnen. Het niveau is er, en over mijn spel ben ik ook tevreden. Dat is het allerbelangrijkste', concludeerde de Belgische nummer een. .