VIDEO. Na verlies tegen Standard wacht Charleroi nog barrages
Foto: BELGA

Standard heeft de laatste Waalse derby van het seizoen gewonnen met 2-0. Standard verzekert zich zo van de vierde plaats en een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Charleroi moet zich nog een laatste keer opladen voor twee wedstrijden tegen KV Mechelen. De winnaar van die duels pakt het laatste Europa League-ticket.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Door het snelle doelpunt van Club Brugge tegen KV Kortrijk was het al snel duidelijk dat Standard en Charleroi onder elkaar mochten uitmaken wie zich rechtstreeks kon plaatsen voor de Europa League. De openingsfase leverde geen snelle goal op, door de obligate overtredingen in deze felbevochten Waalse derby lag het spel daarvoor veel te vaak stil.

Beladen wedstrijd

Iets voorbij halfweg de eerste helft brak Standard dan toch de ban. Na een weggewerkte corner counterde Standard de Zebra’s helemaal kapot. Ezekiel was veel sneller dan zijn tegenstrevers en legde de bal eenvoudig in doel. De Rouches kregen daarna nog enkele kansen om de voorsprong uit de diepen, maar gingen de rust in met een nipte 1-0 voorsprong. Charleroi moest het doen zonder draaischijf Kebano, lichtgeblesseerd in de tribunes, en dat was er helaas ook aan te merken.

De bezoekers kwamen wel goed uit de kleedkamers na de rust, maar vonden de gelijkmaker niet. Het kreeg ook weinig hulp van de meegereisde fans, die de wedstrijd dreigden stil te leggen door rookbommen op het veld te gooien. Texeira kopte Standard twaalf minuten op tijd uit het niets op 2-0, voldoende voor de drie punten. Een turbulent seizoen van Standard krijgt zo toch nog een mooi einde.

Eindstand Play-off 1:

1. AA Gent 49

2. Club Brugge 47

3. Anderlecht 46

4. Standard 40

5. Charleroi 36

6. KV Kortrijk 34

Standard is als nummer vier geplaatst voor de derde en tevens voorlaatste voorronde van de Europa League, terwijl Charleroi als nummer vijf nog tegen Play-off 2-winnaar KV Mechelen moet spelen voor een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Opmerkelijk: De fans van Standard jenden Charleroi met een grappig spandoek: ‘Ryanair: de enige manier waarop jullie Europa kunnen ontdekken!’

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

9’ - De troepen van Mazzu voetballen goed mee. Saglik wandelt door de defensie. Zijn schot raakt nog de voet van een verdediger en zo kan Thuram rustig pakken.

25’ - GOAL - Na de zesde (!) hoekschop al van Charleroi counteren de Rouches. Bia lanceert de pijlsnelle Ezekiel. François voelt zich de Coyote die door Road Runner gepasseerd wordt. Waarna de aalvlugge Nigeriaan simpel in de verste hoek plaatst.

33’ - Kans op de 2-0. Van Damme heeft veel ruimte op de linkerflank en levert een goeie voorzet af naar de tweede paal. Carcela springt er met de voet naartoe maar raakt geen leer.

66’ - Penneteau kan een voorzet niet helemaal wegwerken. Carcela controleert en gaat z’n kans. Hij mikt niet in het kader.

78’ - GOAL - Op een hoekschop van Carcela kan Teixeira behoorlijk vlot binnen koppen aan de eerste paal. En zo valt er nog eens iets te beleven op Sclessin. Nu wordt het wel heel moeilijk voor Charleroi.

81’ - Bia zet laag voor naar de tweede paal. Daar glijdt Trebel voor open doel over. Een onbegrijpelijke misser.

83’ - De 3-0 wil er maar niet in. Carcela legt terug. Bia krijgt de bal uiteindelijk voor de voet. Hij ziet zijn poging gekeerd voor de lijn.