VIDEO. Club Brugge is vicekampioen na zege tegen Kortrijk
Foto: Isosport

Club Brugge heeft zijn revanche beet voor de verloren wedstrijd tegen KV Kortrijk, op de tweede speeldag van deze Play-off 1. In het eigen Jan Breydelstadion werd gewonnen met 1-0, dankzij een goal van José Izquierdo na twee minuten spelen. Club Brugge eindigt zo het seizoen op de tweede plaats en mag naar de voorrondes van de Champions League.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen liet Michel Preud’homme dezelfde elf opdraven die met 2-3 wonnen tegen Charleroi. Meunier nam wel terug plaats op de bank, na een blessure die hem twee matchen aan de kant hield. Yves Vanderhaeghe was natuurlijk tevreden over de jongens die een 2-2 gelijkspel uit de brand sleepten tegen Anderlecht. Voor zijn laatste wedstrijd bij Kortrijk wisselde hij dan ook maar op twee plaatsen: Claeys in plaats van Chanot achterin en Ulens in de plaats van Capon op het middenveld.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Voor aanvang van de wedstrijd werd Vladan Kujovic met een staande ovatie uitgewuifd. De Servische doelman stopt na dit seizoen met voetballen (lees meer). Met een goede vijf minuten vertraging begonnen de West-Vlaamse derby, maar daar had José Izquierdo geen problemen mee. Al na twee minuten zonderde Vazquez op fraaie wijze Izquierdo af. Oog in oog met doelman Keet faalde ‘Joske’ niet, hij trapte blauw-zwart zo al snel op voorsprong.

Meunier maakt rentree

Kortrijk kon daar weinig tegen in brengen. Een schotje van Chevalier, Kerel van het Jaar bij Kortrijk, ging hoog over de deklat, maar verder dan dat kwam Kortrijk aanvankelijk niet. Club leek de wedstrijd makkelijk te kunnen afmaken, maar was net niet doelgericht genoeg. Refaelov trapte (vanuit buitenspelpositie) op de onderkant van de lat, Vormer, Izquierdo en Mechele zagen hun doelkans gekeerd of naast gaan. Met één schot tussen de palen voor Kortrijk - een zwak schotje van Chevalier net voor rust - was de 1-0 ruststand dan ook logisch.

In een flauwe tweede helft was de voornaamste gebeurtenis de rentree van Thomas Meunier. Zijn seizoen leek even afgelopen na een blessure net voor de wedstrijd tegen AA Gent, maar kon toch nog een twintigtal minuten meespelen tegen KVK. Ei zo na bekroonde hij zijn invalbeurt nog met een doelpunt, maar de bal van de rechtsback spatte uiteen op de paal. Het bleef 1-0, Club mag zich volgend jaar opmaken voor de voorlaatste voorronde van de Champions League

Eindstand Play-off 1:

1. AA Gent - 49 ptn

2. Club Brugge - 47 ptn

3. Anderlecht - 46 ptn

4. Standard - 40 ptn

5. Charleroi - 36 ptn

6. Kortrijk - 34 ptn

Club Brugge pakt de tweede plaats en het bijbehorende ticket voor de derde en tevens voorlaatste voorronde van de Champions League. Bij eventueel verlies worden zij opgevist als bekerwinnaar voor de groepsfase van de Europa League.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

2’ - GOAL - We zijn nog geen twee minuten ver of Club staat al op voorsprong! Vazquez krijgt tijd en ruimte, en die moet je hem uiteraard niet geven. Hij zondert met een subliem passje Izquierdo alleen af voor Keet, de Colombiaan faalt niet: 1-0!

16’ - Ruud Vormer kan nog eens infiltreren. De Brugse seizoensrevelatie krijgt wat ruimte en haalt uit. Via een withemd wijkt de bal af, Keet kan zich nog net herstellen en klemt.

28’ - Brandon Mechele en Ivan Santini vechten een fors duel uit. De Kroaat maakt zich breed en laat de jonge verdediger even kennis maken met zijn elleboog.

52’ - Bij een van die hoekschoppen gaat Santini nadrukkelijk aan het shirt van Mechele hangen. Dit had een strafschop kunnen zijn, Verbist fluit niet.

79’ - Een geweldige actie van een oprukkende Meunier. Na een een-twee met Refaelov kan hij afdrukken, maar zijn plaatsbal met links raakt de binnenkant van de paal.