Boeckmans wint slotrit en eindklassement World Ports Classic
Foto: Twitter World Ports Classic

Kris Boeckmans heeft de tweede rit in de World Ports Classic (2.1) gewonnen. De renner van Lotto-Soudal haalde het na 164 km van Antwerpen naar Rotterdam in een massasprint. Hij was sneller dan Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert) en Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare). De eindzege gaat ook naar Boeckmans.

 

De Giro op Sportwereld.be

 

Het peloton liet de renners niet rijden in de beginfase en het was wachten op de eerste tussensprint na 15,5 km. Die werd gewonnen door Kris Boeckmans, tweede werd Rudy Barbier, derde ritwinnaar van zaterdag en leider in de stand Andrea Guardini. Boeckmans telde daardoor nog slechts vier seconden achterstand op de Italiaan.

Daarna kregen vluchters wel ruimte en zes renners slaagden erin weg te rijden: Daniele Ratto, Sjoer Kouwenhoven, Jetse Bol, Alex Kirsch en onze landgenoten Tim De Troyer en Pieter Van Speybrouck. De maximale voorsprong van het zestal liep op tot drie minuten.

In het peloton was het Astana dat het commando nam, maar ook Lotto-Soudal liet zich niet onbetuigd en de voorsprong van de vluchters zakte zienderogen. De laatste vluchter werd op 4 km van de finish gegrepen.

Intussen had Guardini af te rekenen met pech op zo’n 10 km van de streep. Hij reed lek en verschoot heel wat pijlen om terug vooraan te komen. Net voor de drie kilometer werd het peloton ook nog opgeschrikt door een massale valpartij en finaal werd er slechts met zo’n 20 renners gesprint. Lotto-Soudal lanceerde Boeckmans perfect en die rondde het teamwerk knap af en pakte meteen ook de eindzege, goed voor zijn achtste overwinning van het seizoen.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '29594771', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15', 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '0_2ucgjwgz' });

Uitslag:

1. Kris Boeckmans

2. Danilo Napolitano

3. Alessandro Bazzana

4. Ramon Sinkeldam

5. Michael Van Staeyen

6. Roy Jans

7. Edward Theuns

8. Rudy Barbier

9. Mike Teunissen

10. Johim Ariesen