Icoon Didier Drogba verlaat Chelsea opnieuw
Foto: AP

Didier Drogba speelt volgend seizoen niet meer in het shirt van Chelsea. Dat maakte de 37-jarige Ivoriaan zondag bekend op de website van de landskampioen in de Engelse Premier League. Zijn contract liep nog tot het einde van het seizoen, maar wordt niet verlengd.

'Ik wil nog minstens een seizoen spelen, maar als ik vaker wil spelen moet ik naar een andere club gaan', kondigt Drogba zijn vertrek aan. 'Alle supporters weten dat ik van Chelsea hou. Ik hoop hier in de toekomst terug te komen in een andere rol.'

De Ivoriaanse spits leidde tussen 2004 en 2012 de aanval van ‘The Blues’. Tijdens zijn acht jaar bij Chelsea werd Drogba drie keer landskampioen (2005, 2006, 2010) en won hij vier keer de FA Cup (2007, 2009, 2010, 2012) en twee keer de League Cup (2005, 2007). In 2012 bezorgde hij de Londense club de eindzege in de Champions League.

Nadien koos Drogba voor een avontuur in China bij Shanghai Shenhua. Zes maanden later verliet hij de Chinese club en tekende hij een lucratief contract bij het Turkse Galatasaray. In de zomer van 2014 maakte ‘Tito’ transfervrij de overstap naar Chelsea, waar hij herenigd werd met zijn oude club en met José Mourinho, die hem in 2004 naar de Londense club had gehaald.

Vandaag/zondag neemt Didier Drogba op de slotspeeldag van de Engelse competitie opnieuw afscheid van Stamford Bridge. Chelsea, dat zich mede dankzij de vier doelpunten van Drogba al verzekerde van de titel, ontvangt Sunderland.