Emma Meesseman wint eerste oefenmatch met Washington
Emma Meesseman (bovenaan in beeld) strijdt voor de bal Foto: AP

Emma Meesseman heeft zaterdag met haar Washington Mystics de eerste wedstrijd van de voorbereiding op de WNBA, het kampioenschap voor professionele basketvrouwen in Noord-Amerika, gewonnen. In het KFC Yum! Center in Louisville versloeg Washington de vrouwen van Atlanta Dream met 79-55.

Meesseman startte in de basis bij de ‘Mystics’. De 22-jarige forward van 1m92 stond 19 minuten op het terrein en liet 6 punten, 7 rebounds en 2 intercepties optekenen. De Europese belofte van 2011 begint aan haar derde seizoen bij Washington, dat vorig seizoen uitgeschakeld werd in de halve finales van de play-offs (Eastern Conference).

De Washington Mystics werken tegen de Minnesota Lynx (27 mei) en tegen Indiana Fever (29 mei) nog twee voorbereidende wedstrijden af. Op 5 juni staat de eerste wedstrijd van het WNBA-kampioenschap op het programma, Washington trekt dan naar Connecticut. De reguliere competitie eindigt op 13 september. Nadien moeten de play-offs over de titel beslissen.

Wanneer het Amerikaanse kampioenschap op zijn einde is, keert Meesseman terug naar Spartak Moskou, de Russische club waarbij ze onder contract ligt.