Week begint overwegend droog
Foto: Belga

Het blijft zondagmiddag droog met flinke zonnige perioden al komen er over het zuidoosten van het land meer wolkenvelden voor. Helemaal aan het eind van de namiddag verschijnt ook aan de kust meer bewolking. De wind waait zwak uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 16 graden aan de kust en in de Ardennen en ongeveer 20 graden elders.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag neemt de bewolking overal toe vanuit het noordwesten en later kan hieruit wat lichte regen vallen. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.

Maandagochtend trekt de zone met lichte regen al snel naar Duitsland weg. Nadien verschijnen er enkele opklaringen maar de kans op een lokale bui blijft aanwezig, vooral over de oostelijke helft van het land. De maxima gaan van 13 tot 17 graden. Er waait een matige wind uit richtingen tussen noord en noordwest.

Dinsdag en woensdag blijft het droog met wolkenvelden afgewisseld door zon bij zowat 17 graden. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen toe en dan komt er ook weer wat meer wind te staan. Het kwik schommelt overdag dan rond 15 graden. Na komend weekend lijkt het warmer te gaan worden.