VIDEO. Mechelen blijft kans maken op Europees voetbal
Foto: Isosport

KV Mechelen en niet Lokeren is de winnaar van Play-off 2. Malinwa won de terugwedstrijd in Leuven met 2-1 en mag op donderdag 28 mei tegen de nummer vijf van Play-off 1 de heenmatch voor een Europees ticket spelen.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De eerste kans voor KV Mechelen was meteen raak. Hanni pakte een voorzet vanop rechts meteen op de slof. Davino Verhulst was kansloos op de heerlijke knal. Malinwa al snel op rozen na de 2-2 uit de heenmatch. Lokeren kon echter vrij snel wat terug doen. Na een actie van Patosi op links viel de bal pardoes voor de voeten van Cyriel Dessers. Die kon de 1-1 in het lege doel trappen, maar trapte zomaar in de handen van doelman Wouter Biebauw. Jens Naessens en Dalibor Veselinovic kregen nog goede kansen voor KVM, maar 1-0 was de ruststand in Leuven.

Na rust trof Hanni bijna opnieuw raak. Zijn schot ging echter voorlangs het doel van Verhulst. Patosi verkwanselde een goede kans voor Lokeren door een slechte controle en in minuut 55 stond de 2-0 op het bord. Een vrije trap van Milos Kosanovic verraste Verhulst met een stevige stuit. Ruim een kwartier voor tijd moest Lokeren met tien verder na een tweede gele kaart voor Hans Vanaken. Lokeren maakte haast en kreeg in de extra tijd een penalty, omgezet door Mijat Maric. Verder kwam Lokeren echter niet en het was Malinwa dat via Tim Matthys en Glenn Claes nog dicht bij een goal kwam.

Opvallend: KV Mechelen gaat in bloedvorm de strijd aan voor een Europees ticket. Malinwa pakte een knappe 20 op 24 sinds de start van de play-offs.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Hoogtepunten:

6’ GOAL. Sofiane Hanni laat Davino Verhulst geen schijn van een kans! Na een voorzet vanop rechts knalt Hanni, aan de rand van de zestien, meteen richting doel. Zijn héérlijke volley verdwijnt in de winkelhaak! Mechelen op 1-0.

11’ Na een actie van Patosi op links valt de bal pardoes voor de voeten van Dessers. Die kan de 1-1 in het lege doel trappen, maar trapt zomaar in de handen van doelman Biebauw. De jongeling was te verrast!

16’ De defensie van Lokeren lijkt onzeker en krijgt de bal niet weg. Jens Naessens lijkt op weg naar 2-0, maar kan niet afwerken. Even later trapt Cissé de bal over de lat na een vrije trap.

20’ Lokeren lijkt klaar voor de slachtbank. Veselinovic kopt van dichtbij de bal over het doel van Lokeren-doelman Verhulst.

47’ Malinwa begint bijna perfect aan de tweede helft. Hanni krijgt de bal aangespeeld na een rush op links, maar de doelpuntenmaker kraakt zijn schot en trapt voorlangs.

51’ Plots krijgt Lokeren heel wat meer ruimte van KV Mechelen. Via Abdurahimi komt de bal bij Patosi, maar de Zuid-Afrikaan verspeelt het leer met een slechte balcontrole.

55’ GOAL. Vanuit het niets maakt Kosanovic vanop vrije trap er 2-0 van voor KV Mechelen. De bal botst net voor Verhulst, die knullig verslagen is.

72’ ROOD. Het wordt nog wat moeilijker voor Lokeren. Vanaken begaat een onnodige overtreding aan de zijlijn en mag gaan douchen met een tweede geel.

78’ Obradovic maakt het wat extra spannend. Na een aanval vanop rechts lobt de KVM-verdediger bijna zijn eigen doelman. Het leer gaat niet in doel.

91’ GOAL. In de eerste van drie minuten extra tijd krijgt Lokeren zowaar nog een penalty na een fout van Biebauw. Maric scoort vanop de stip de 2-1.

92’ Mechelen kan het afmaken op de counter, maar Matthys kan de bal niet voorbij Verhulst krijgen. Het wint wel, en schrijft eindwinst in Play-off 2 op zijn naam.