Magazine Elle hard aangepakt voor borstvoedingscover
Foto: Elle
Met model Nicole Trunfio en haar zoontje Zion aan de borst, heeft de Australische Elle een gewaagde cover beet. Jammer genoeg krijgen alleen de abonnees het ontroerende beeld te zien: de magazines die vrij in de winkel worden verkocht, kregen een andere, meer zedige cover mee. En dat valt niet in goede aarde bij het lezerspubliek.

De borstvoedingscover – die in een impulsieve bui werd gemaakt toen de vier maand oude Zion plots honger kreeg op de set – werd meteen op applaus onthaald. Volgers van het modemagazine Elle reageerden enthousiast op de teaserfoto die via Instagram de wereld werd ingestuurd. ‘Een signaal dat borstvoeding normaal is, mooi zo’, klonk het.

Nogal wat vrouwen reageerden dan ook teleurgesteld toen bleek dat de eerlijke, intieme borstvoedingscover nooit in de winkel zou liggen en de foto enkel op de covers voor de abonneemagazines werd gedrukt. Een gemiste kans en een negatieve boodschap die borstvoeding opnieuw in de taboesfeer duwt, volgens velen.

Model Nicole Trunfio anticipeerde al op de heisa. Afgelopen donderdag postte ze op Instagram: ‘Er is niets mooiers en krachtigers dan het moederschap. Het laatste wat ik wil is controversieel zijn, maar laat ons borstvoeding uit de taboesfeer halen. Er is niets ergers dan een moeder die schuin wordt bekeken omdat ze haar hongerige kleintje in het openbaar voedt.’

Trunfio steekt andere jonge mama’s ook nog een hart onder de riem: ‘Uiteraard zie ik er doorgaans niet zo uit tijdens het borstvoeden, maar ik ben trots op deze cover en waar hij voor staat. Of je nu borstvoeding geeft of niet: we zijn allemaal vrouwen en allemaal moeders.’

Elle-hoofdredactrice Justine Cullen noemt de borstvoedingsfoto een mooie bonus voor haar trouwe lezers en zegt dat de dubbele cover een ‘commerciële zet’ was.