STVV trekt streep onder vrouwenploeg
Foto: André Verhoeven

Bij voetbalclub STVV is er omwille van financiële redenen geen plaats meer voor een vrouwenploeg op het hoogste niveau. Dat meldt STVV dinsdag op zijn website. De Limburgse club, twee jaar geleden nog actief in de BeNe League, vaardigt wel nog een vrouwenploeg af in derde klasse.

‘De betrachte vernieuwing kwam er niet en het afgelopen seizoen verliep zeer moeizaam’, laat STVV weten. ‘Door deze aanhoudende problemen van organisatorische en sportieve aard heeft het bestuur nu besloten helemaal te stoppen met de activiteiten van de STVV-vrouwenploeg. Het bestuur bedankt speelsters, trainers en technische staf voor hun inzet. De speelsters kunnen vanaf nu voor een nieuwe club kiezen.’

In februari had ook Club Brugge aangekondigd niet verder te willen gaan met de A-ploeg voor vrouwen. Het Clubbestuur wil zich toeleggen op de opleiding van jonge speelsters in het B-team en op termijn daarmee doorstoten naar eerste klasse. De Brugse vrouwen, 11e in de BeNe League, verloren vorige week donderdag nog de Belgische bekerfinale van SK Lierse (0-1).

De vrouwen van Standard zijn de derde en voorlopig laatste kampioen van de BeNe League. Volgend seizoen wordt de gezamenlijke competitie tussen Belgische en Nederlandse vrouwenploegen opgedoekt en vervangen door de Super League. Daarin zullen acht Belgische ploegen strijden voor de titel.