Bevestigd: Apple Store komt naar Brussel
De winkel van Apple zou aan de Gulden Vlieslaan in Brussel komen Foto: Herman Ricour

Apple bevestigt voor het eerst officieel dat ze een officiële Apple Store in België zal openen.

'We kijken er naar uit om de unieke Apple retail ervaring naar onze klanten in België te brengen.’ Met dat éne korte zinnetje in een e-mail aan onze redactie bevestigde Apple vanmorgen voor het eerst dat er een zogenaamde official Apple Store naar België komt.

Een verrassing is dat uiteraard niet. Al maanden doet het gerucht de ronde dat de electronicareus zo’n grote officiële winkel wil openen in het gloednieuwe winkelcomplex ‘Le Toison d’Or’ langs de Gulden Vlieslaan in Brussel. Maar daarover wil Apple nog niets kwijt. En het zinnetje was zelfs geen antwoord op de reeks vragen die we eerder deze week aan Apple gesteld hadden.

Het bedrijf is altijd uiterst discreet gebleven over het project, en ze had de komst tot nu toe nooit officieel bevestigd. De plek waar de winkel zou komen, zit momenteel verstopt achter grote zwarte panelen.

Afgelopen plaatste Apple plots 20 vacatures op haar website. Het bedrijf is onder meer op zoek naar een ‘genie’, een ‘specialist’ en een ‘creatieveling’ - allemaal omschrijvingen van verkopers.

Er zijn in België uiteraard al winkels waar Apple-producten verkocht worden, maar dat zijn tussenverdelers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig