Summerfestival en Laundry Day krijgen goed nieuws
Foto: Koen Bauters

In de strijd rond de verhuis van de Antwerpse festivals Summerfestival en Laundry Day, heeft festivalorganisator Docking Station dinsdag een opsteker gekregen van de deputatie van de provincie Antwerpen. Die wijst immers het beroep af van twaalf buurtbewoners tegen de stedenbouwkundige vergunning die de stad Antwerpen afleverde.

Eerstdaags wordt ook een uitspraak van de Raad van State verwacht in het dossier, met name over de geluidsimpact van de festivals. De auditeur adviseerde alvast om daarin de buurtbewoners gelijk te geven.

'Uiteraard zijn we zeer blij met de beslissing die de deputatie heeft genomen, nadat eerder de stad Antwerpen deze vergunning reeds had goedgekeurd', laat de festivalorganisator weten in een persbericht. 'We hadden er ook vertrouwen in. Bij de aanvraag zijn alle verplichte studies uitgevoerd en hebben alle instanties, zoals het agentschap Natuur & Bos, na grondig onderzoek de nodige positieve adviezen verleend.'

Volgens de organisator is alles nu aanwezig om er 'opnieuw succesvolle edities van te maken'. Het tweedaagse Summerfestival lokte vorig jaar 68.500 bezoekers, op Laundry Day kwamen 65.000 mensen af voor één dag, telkens op het festivalterrein Nieuw Zuid. Daar moeten beide evenementen vanaf dit jaar echter wijken voor een stadsuitbreidingsproject met woningen en kantoren.

Op het nakende arrest van de Raad van State wil de organisator niet vooruitlopen. 'We hebben de voorbije 17 jaar op Rechteroever bewezen om met respect voor de buurt en omgeving beide festivals succesvol te organiseren', zegt woordvoerder Matthias De Caluwe. 'Daarom hopen we op een kans om in dialoog te kunnen treden met onze buren op Linkeroever. We zijn ervan overtuigd dat we geen beter bewijs van onze goede bedoelingen kunnen geven dan een succesvolle editie 2015.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig