Voormalige HR-directeur Corelio aan de slag bij VRT
Foto: Linkedin

Hans Cockx wordt de nieuwe algemeen directeur Human Resources van de VRT. Hij werd maandag benoemd door de raad van bestuur op voordracht van gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans. Cockx werkte in het verleden onder meer voor mediagroepen Corelio en Sanoma.

Dat meldt de persdienst van de openbare omroep. De 54-jarige Cockx volgt Karen Braeckmans op die onlangs bij de openbare omroep vertrok voor een nieuwe uitdaging in de privé-sector. Hij start zijn nieuwe functie op 1 juni.

Cockx studeerde aan de KULeuven en de Antwerp Business School, waar hij respectievelijk een Master in de Organizational Psychology (1986) en een MBA (1989) behaalde. Hij startte zijn professionele carrière in de recrutering en selectie bij Berenschot in 1987. Het jaar nadien ging hij als Human Resources manager aan de slag bij Agfa Gevaert. Van 1989 tot 2002 werkte hij als vice-president corporate services bij Xeikon.

In 2003 werd Cockx bij Sanoma, uitgever van onder meer Flair, Story en Humo, verantwoordelijk voor Human Resources, Facility & Program Management. In 2010 maakte Cockx de overstap naar Corelio Media, toenmalig uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad, waar hij als corporate HR-director de verschillende reorganisaties en fusies binnen de groep in goede banen leidde.

De maatschappelijke opdracht van de openbare omroep ligt Cockx naar eigen zeggen nauw aan het hart. ‘De VRT is een sterke en relevante organisatie met veel gepassioneerde en creatieve mensen. Heel de mediasector maakt momenteel een belangrijke transformatie door. Voor de VRT is dat niet anders. Ik kijk ernaar uit om die transformatie mee te vertalen in een nieuw en aangepast human resourcesbeleid voor de openbare omroep’, aldus Cockx.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig