Anne Chapelle is de machtigste zakenvrouw in de Belgische modewereld. Tot nu toe ging ze de schijnwerpers uit de weg, maar in het Canvas-programma 'Alleen Elvis blijft bestaan' vertelt ze onder meer openhartig over haar onwaarschijnlijke jeugd.

Anne Chapelle behartigt de belangen van topontwerpers Ann Demeulemeester en Haider Ackermann. Een vrouw die geen compromissen sluit. Een vrouw die schoonheid ziet en houdt van talent maar die ook ziet dat schoonheid en talent niet ver geraken zonder onderneming.

De jeugd van Anne Chapelle is geen verhaal van rozengeur en maneschijn. Maar ze volhardt en leert wat discipline en wilskracht is. Al snel leert ze overleven. Thuis, in het weeshuis en in pleeggezinnen. Uiteindelijk vindt ze heil en rust in een klooster. Hier durft ze weer dromen. Voor Anne is dat: 18 jaar worden en wegwezen.

Verpleegkunde

Anne Chapelle is een ondernemende vrouw. Maar mode staat niet in de sterren geschreven. Verpleegkunde is haar eerste liefde. Chapelle wil de wereld en de mensen verzorgen. Dat doet ze in de tropen en op de neonatale afdeling van een Nederlands ziekenhuis. Het blijkt een leerschool voor het leven. Anne Chapelle is niet bang van verandering en ze stort zich met evenveel overgave op de farmaceutische en nucleaire sector en bouwt er blitzcarrières uit.

Weer huismoeder

Omdat de kinderen thuis hun moeder missen, wordt Anne Chapelle van de ene dag op de andere huismoeder. Gedurende een jaar zorgt ze met ziel en zaligheid voor haar kroost. Tijdens dat jaar staat ze op een dag naast modeontwerpster Ann Demeulemeester aan de schoolpoort. Ze ruiken elkaars talent.

En het begint weer te kriebelen. Chapelle gaat de zakenbelangen van Demeulemeester behartigen. Ze versterkt de fundamenten van modebedrijf BVBA32. Dankzij haar staat er nu een stevig huis. Vandaag is Anne Chapelle CEO en heeft het bedrijf een omzet van 30 miljoen euro.

Zorg als rode draad

Ook als zakenvrouw behoudt Anne Chapelle haar oog voor schoonheid en talent. De Vlaamse modewereld geeft ze structuur en toekomst. En toekomstig talent een schop onder de kont. Ook voor hen is ze als een moederkloek: ‘Zorgen voor, de rode draad in mijn leven’. Dankzij haar achtergrond als verpleegkundige ‘leidt’ ze met ratio én emotie. Ze zoekt altijd naar het menselijke aspect. En haar methode werpt vruchten af: haar businessplan staat model in verschillende universiteiten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in