Luc Coene verkozen tot lid raad van bestuur SN Airholding
Foto: BELGA

Luc Coene, tot voor kort gouverneur van de Nationale Bank van België, werd tijdens de bijeenkomst van de raad van bestuur van SN Airholding verkozen tot bestuurder.

Luc Coene (1947) startte zijn professionele carrière in 1973 bij de Nationale Bank van België. Later werkte hij ook voor het IMF en de Europese Commissie. Hij werd ook verkozen als senator voor Open VLD, was kabinetschef voor premier Guy Verhofstadt en secretaris van de ministerraad.

In 2003 werd Coene minister van Staat, en keerde hij terug naar de Nationale Bank. Eerst als vicegouverneur en van 2011 tot maart 2015 als gouverneur. Hij is sindsdien lid van de Toezichtsraad van het Toezichtsmechanisme van de Europese Centrale Bank. Luc Coene bekleedt ook verschillende andere mandaten, waaronder ondervoorzitter van de raad van bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg.

Tijdens de raad van bestuur van 23 april werd hij voorgedragen en verkozen tot nieuw bestuurslid van SN Airholding. Die holding is eigenaar van Brussels Airlines en bestaat uit 30 aandeelhouders die zich toeleggen op luchttransport. De bestuursraad van SN Airholding co-opteerde Luc Coene ook tot lid van het Strategisch Committee en het Audit Committee.