Bluesmuzikant B.B. King is op 89-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Dat heeft zijn advocaat gemeld. Minder dan een maand geleden werd de muzikant opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van diabetes.

De 89-jarige muzikant leed al meer dan twintig jaar aan diabetes type 2. In een bericht op zijn Facebookpagina zei hij onlangs: ‘Ik krijg medische verzorging bij mij thuis in Los Angeles. Bedankt voor al jullie wensen en gebeden.’

In april werd de muzikant in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Vorig jaar nog moest hij in oktober acht optredens afgelasten wegens uitputtingsverschijnselen. B.B. King overleed volgens zijn advocaat op 89-jarige leeftijd in Las Vegas.

B.B. King wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen uit de muziekgeschiedenis. Hij speelde nog tot op hoogte leeftijd meer dan honderd shows per jaar.

B.B. King werd geboren in Mississippi als Riley B King. De bluesgitarist produceerde meer dan 50 albums en werd bekend met nummers als 'The Thrill Is Gone'" en het duet met U2 'When Love Comes to Town'. In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 2009 kreeg hij met zijn album 'One Kind Favor' zijn vijftiende Grammy in de categorie van traditional blues album. Naast een begenadigd gitarist was B.B. King ook als een mentor voor een hele generatie van andere topgitaristen, zoals Eric Clapton.