Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren digitaal stripplatform
Het nieuwe platform heet ‘YIEHA’ Foto: WPG Uitgevers

De uitgeverijen brengen met ‘YIEHA’ een platform online waarop gebruikers strips kunnen huren of kopen en lezen op iPad, iPhone of computer.

Momenteel zijn er op het platform 800 strips te krijgen, maar de catalogus wordt de komende maanden nog uitgebreid. Op de website kunnen gebruikers strips huren of kopen, in de applicatie kunnen strips enkel gekocht worden.

Ballon Media en Standaard Uitgeverij kondigden hun gezamenlijke initiatief eind 2014 reeds aan op de Boekenbeurs. Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media zei toen dat de twee uitgeverijen samen borg staan voor ongeveer 80 procent van het stripaanbod in Vlaanderen. ‘Dat “papieren” leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone.’

Ook Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, en Alexander De Croo, federaal minister voor Digitale Agenda, zijn blij met het initiatief. ‘Het is fijn dat dit stukje culturele erfgoed nu ook een digitale thuis krijgt’, aldus De Croo.

‘Vlaanderen heeft sinds mensenheugenis een grote traditie als striplezers en stripmakers’, voegde Gatz daaraan toe. “Onze stripcultuur is gezegend met ontzettend sterke reeksen die ook in de omliggende landen en zelfs de hele wereld erg gesmaakt worden. Ik ben dan ook zeer verheugd dat onze twee belangrijkste stripuitgeverijen, de stap zetten naar de digitale wereld via dit nieuwe platform.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig