Het is rond: Yves Vanderhaeghe wordt nieuwe coach van KV Oostende
Foto: VDB

KV Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe heeft vanmorgen met KV Oostende de laatste details afgerond en wordt de nieuwe coach van de kustploeg. Om 17u wordt hij voorgesteld op een persconferentie. Dat vernam onze voetbalredactie uit goede bron.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Drie weken geleden al lekte in Het Nieuwsblad uit dat KV Oostende aan de mouw trok van Yves Vanderhaeghe (45), in zijn debuutjaar als T1 met KVK een revelatie en met de West-Vlaamse club nog steeds in de running voor een Europees ticket. De kustploeg was van plan afscheid te nemen van Fred Vanderbiest en Vanderhaeghe was eerste keuze. Waarop in het Guldensporenstadion snel werk werd gemaakt van een nieuw contract, op maandag 20 april werd officieel aangekondigd dat de Roeselarenaar een verlenging ondertekende van drie jaar.

Maar KVO en Coucke gaven niet af. Want Vanderhaeghe kon nog aan het nieuwe contract uit, mits het betalen van een schadevergoeding. ‘Voor KVK behoorlijk veel geld maar voor iemand als Coucke peanuts’, klinkt het in Kortrijk.

Bovendien werd Vanderhaeghe een meer dan riante som tekengeld én een loon dat het dubbele is van wat hij in Kortrijk zou verdienen voorgeschoteld. Volgens sommige bronnen ging de coach van Kortrijk al twee weken geleden overstag, maar wilde KVO wachten tot na de laatste match van PO2 om de naam van de nieuwe trainer bekend te maken.

Vanderhaeghe had maandagochtend nog een ontmoeting met Oostende-voorzitter Marc Coucke en TD Luc Devroe om de laatste details te regelen. Over de duur van het contract is voorlopig nog niets bekend, maar om 17u wordt Vanderhaeghe voorgesteld op een persconferentie van de club. In de marge werd ook nog vernomen dat ook assistent-trainer Chris Janssens bij KVO vertrekt.