Batshuayi wint Belgisch duel met Ferreira-Carrasco in Frankrijk
Foto: Photo News

Olympique Marseille heeft zondag op de 36e speeldag in de Franse Ligue 1 in eigen huis gewonnen van AS Monaco met 2-1. Yannick Ferreira-Carrasco stond in de basis bij Monaco, Michy Batshuayi mocht op het uur invallen.

AS Monaco startte furieus en opende via Joao Moutinho al in de openingsminuut de score. Met een schot laag over de grond verschalkte hij doelman Mandanda. L’OM kon daar pas na het inbrengen van Rode Duivel Michy Batshuayi iets tegenover zetten. “Batsman” kwam in de 56e minuut op het terrein voor André-Pierre Gignac. André Ayew maakte in de 79e minuut vervolgens op aangeven van Romain Alessandrini de gelijkmaker met een rake kopbal. De Monegasken moesten uiteindelijk helemaal kopje onder, want na goed voorbereidend werk van Dimitri Payet, bracht Alessandrini zijn team nu zelf op voorsprong in de 87e minuut.

Voor Monaco is het de eerste nederlaag in twaalf wedstrijden. De club van Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco staat nog steeds derde in de Ligue 1 met 65 punten, maar ziet Olympique Marseille op twee speeldagen van het einde naderen tot op twee punten. Marseille doet dankzij de overwinning een goede zaak in de strijd voor een Champions League-ticket, terwijl Monaco de kans verspeelde om Marseille helemaal uit te tellen voor dat ticket.