Napoli doet slechte zaak ondanks goal van Dries Mertens
Foto: EPA

Op de 35e speeldag in de Italiaanse Serie A heeft Napoli op het veld van rode lantaarn Parma dure punten laten liggen. Het kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Rode Duivel Dries Mertens, de hele wedstrijd tussen de lijnen bij Napoli, scoorde het tweede doelpunt van zijn ploeg.

Het financieel getergde Parma bezorgde Napoli al in de negende minuut een koude douche. Raffaele Palladino kon van heel dichtbij de thuisploeg op voorsprong zetten. Dries Mertens en co namen de wedstrijd in handen en via een schot met links van Manolo Gabbiadini resulteerde dat in de gelijkmaker (28.). Lang konden de “Azzurri” niet genieten van het doelpunt, want vijf minuten na de gelijkmaker tekende Cristóbal Jorquera met een kogel van buiten het strafschopgebied voor de 2-1.

In de tweede helft ging Napoli naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een bedrijvige Dries Mertens werd in de 78e minuut beloond voor zijn harde werk. Na een actie vanop links trapte hij met rechts beheerst de 2-2 eindstand in de benedenhoek.

Door het gelijkspel lijdt Napoli duur puntenverlies in de strijd voor een Champions League-ticket. Met nog drie wedstrijddagen te gaan, staat de nummer 4 in de Serie A op drie punten van Lazio, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, en op vier punten van AS Roma. Enkel de eerste drie krijgen een ticket voor het kampioenenbal. Kampioen Juventus is al zeker van een CL-ticket.