'KV Oostende rondt deal af met Yves Vanderhaeghe'
Foto: BELGA

KV Oostende stelt eerstdaags zijn nieuwe coach voor. Volgens Het Nieuwsblad wordt dat niemand minder dan KVK-coach Yves Vanderhaeghe, met wie maandag de laatste details worden afgerond. Bij Standard-Kortrijk zat Vanderhaeghe nog gewoon op de bank bij Kortrijk.

Drie weken geleden al lekte in Het Nieuwsblad uit dat KV Oostende aan de mouw trok van Yves Vanderhaeghe (45), in zijn debuutjaar als T1 met KVK een revelatie en met de West-Vlaamse club nog steeds in de running voor een Europees ticket. De kustploeg was van plan afscheid te nemen van Fred Vanderbiest en Vanderhaeghe was eerste keuze. Waarop in het Guldensporenstadion snel werk werd gemaakt van een nieuw contract, op maandag 20 april werd officieel aangekondigd dat de Roeselarenaar een verlenging ondertekende van drie jaar.

Maar KVO en Coucke gaven niet op. Want Vanderhaeghe kon nog aan het nieuwe contract uit, mits het betalen van een schadevergoeding. ‘Voor KVK behoorlijk veel geld maar voor iemand als Coucke peanuts’, klinkt het in Kortrijk.

Dubbel loon

Bovendien werd Vanderhaeghe een meer dan riante som tekengeld én een loon dat het dubbele is van wat hij in Kortrijk zou verdienen voorgeschoteld. Volgens sommige bronnen ging de coach van Kortrijk al twee weken geleden overstag, maar wilde KVO wachten tot na de laatste match van Play-off 2 om de naam van de nieuwe trainer bekend te maken. Al die tijd kreeg Leekens te horen dat hij niet de eerste keuze was.

KVK en Vanderhaeghe moesten vandaag nog aan de slag op Sclessin maar veel illusies maakte men zich bij KVK niet: ‘Dit is een duidelijke keuze voor de centen en we gaan echt niet mee in een opbod.’

Vanderhaeghe heeft maandagochtend nog een ontmoeting met voorzitter Marc Coucke en TD Luc Devroe, verwacht wordt dat daar de laatste details van de overeenkomst worden vastgelegd en Vanderhaeghe zo snel mogelijk, misschien al maandagavond, als coach zal worden voorgesteld. In de marge werd ook nog vernomen dat ook assistent-trainer Chris Janssens bij KVO vertrekt.