Lierse alleen leider in eindronde, OHL laat het liggen
Foto: BELGA

Na twee speeldagen in de eindronde van tweede klasse is Lierse alleen leider. De Pallieters wonnen met ruime 4-2-cijfers van Lommel, OHL liet het in eigen huis liggen en kwam niet verder dan 1-1 tegen Eupen.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Pallieters lieten er geen gras over groeien. Een vrije trap van Hafez week af op de muur en verdween zo voorbij Thoelen in doel,  Masika zette de Limburgse verdediging te kijk en werkte keurig af en in de 26e minuut was het smaakmaker Kasmi die mocht aanleggen: 3-0 en Lierse al snel op rozen. Na rust scoorde Adesanya de eerreder maar in de 58e minuut scoorde Lierse opnieuw... via een owngoal van Giel Deferm. In het slot  kon Adesanya nog een tweede keer scoren tegen zijn ex-team: 4-2. Net voor tijd kreeg Hafez na een opstootje met Degeling nog zijn tweede gele kaart, waardoor Lierse de match met tien man afsloot.

Flater van Bailly

OHL begon sterk tegen Eupen en kwam ook op voorpsrong via Bostock, die vanop zo'n dertig meter raak trof. De Leuvenaars leken op weg naar een makkelijke zege, tot doelman Bailly in de 66e minuut in de fout ging. Hij kon een verre bal van Lucas Garcia makkelijk klemmen maar liet hem door zijn handen glippen. Een dure misser...

De winnaar van de eindronde speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League.

Uitslagen:

Lierse - Lommel United 4-2
OHL - Eupen 1-1

Stand:

1. Lierse 6
2. OHL 4
3. Eupen 1
4. Lommel 0