Boonen (18de): ‘Ik zat nochtans goed geplaatst’
Foto: BELGA

Tom Boonen werd in de eerste sprint van de Ronde van Italië 18de. De renner van Etixx - Quick-Step zat naar eigen zeggen goed geplaatst voor de spurt, maar kon toch niet echt meespurten voor de dagzege. Die ging naar Elia Viviani (Team Sky). ‘Proficiat aan Viviani. Hij reed een geweldige sprint’, aldus de Balenaar.

De Giro op Sportwereld.be

‘Op een paar honderd meter van de finish reed een groep renners aan rechterkant van de weg. Plots ging iedereen naar links, maar ik besliste om rechts te blijven omdat alles nogal chaotisch was voor mij. Een renner van Lampre - Merida - Sacha Modolo - viel bijna en ik was mijn snelheid kwijt. In zo een sprint, lichtjes bergop, is er dan geen enkele mogelijkheid meer om nog mee te sprinten’, reageerde Boonen achteraf.

De roze droom van Tom Boonen lijkt daardoor ver weg. Hij had vooraf gedacht om in de eerste twee ritten de roze leiderstrui te veroveren. Die trui hangt nu om de schouders van Michael Matthews, die hem na de tweede rit overnam van zijn ploeggenoot bij Orica GreenEdge Simon Gerrans.

Maandag volgt de derde etappe over een heuvelachtig parcours.