Aantal slachtoffers van aardbeving in Nepal boven de 8.000 gestegen
Foto: REUTERS

Het aantal slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving van twee weken geleden in Nepal is gestegen naar meer dan 8.000. De autoriteiten registreerden tegen zondag 8.019 doden, onder hen 68 buitenlanders, en meer dan 17.000 gewonden.

Nog steeds hebben de gegevens over doden en gewonden uit afgelegen oorden de overheid nog niet bereikt. Ze vrezen daarom dat de cijfers nog verder zullen oplopen. De aardbeving van 25 april had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.

Regeringsleider Sushil Koirala beloofde zaterdag in het parlement hulp voor iederen. 'Niemand zal dakloos blijven', zei hij. Op vele plaatsen moeten de mensen echter nog altijd onder de hemel slapen, omdat hun huizen vernield zijn en ze nog geen tenten hebben gekregen. Het terrein is erg bergachtig. Vele oorden zijn pas na dagenlange voettochten te bereiken. Nepal telt 30 miljoen inwoners.

Miljoenen mensen hebben hun have en goed verloren. Ook in de hoofdstad Kathmandu verblijven nog steeds duizenden mensen in tenten. Regen en wind maakten het hen dit weekeinde extra moeilijk.