Rus wint slotrit, Primoz Roglic pakt eindzege in Azerbeidzjan
Foto: Photo News

Sergey Firsanov (RusVelo) heeft zondag de slotetappe van de Ronde van Azerbeidzjan, met start en aankomst na 143,8 kilometer te Bakoe, op zijn naam geschreven. De 32-jarige Rus haalde het in een sprint met twee van de Kazach Alexandr Shushemoin. De Sloveen Matej Mugerli won de groepssprint en werd derde. De leiderspositie van de 25-jarige Sloveen Primoz Roglic (Adria Mobil) kwam op de slotdag niet meer in gevaar.

De Giro op Sportwereld.be

De rit werd gekenmerkt door een vroege vlucht met Alexander Evtushenko, Ido Zilberstein en Griffin Easter. Laatstgenoemde kon het tempo voorin niet meer aan en de Amerikaan moest zijn metgezellen in volle finale laten rijden. Alexander Evtushenko en Ido Zilberstein begonnen aan de laatste plaatselijke ronde met een voorsprong van ongeveer een minuut op het jagende peloton.

Op 12 kilometer van de meet smolt alles samen. Met nog acht kilometer voor de boeg trokken de Kazach Alexandr Shushemoin, de Rus Sergey Firsanov en de Nederlander Jasper Ockeloen in de aanval. In de slotkilometer leken zij opgepeuzeld te worden door de grote groep, maar Shushemoin en Firsanov beleven doorgaan. Zij mochten dan ook sprinten voor de ritzege en daarin haalde Firsanov het.

De eindzege gaat naar Roglic, die in de stand Ockeloen en Mugerli achter zich laat.