In de NBA heeft veteraan Paul Pierce zijn bijnaam ‘The Truth’ alle eer aangedaan. De 37-jarige forward hielp de Washington Wizards met een buzzer beater aan een 103-101 zege tegen de Atlanta Hawks. De Memphis Grizzlies wonnen een tweede keer in drie wedstrijden van topfavoriet Golden State. Het werd 99-89.

De Wizards speelden zonder sterspeler John Wall, maar leken wel heel lang op weg naar een eenvoudige zege op de Hawks (zonder Paul Millsap). Tijdens het laatste quarter kwam Atlanta echter helemaal terug. Met minder dan vijftien seconden op de klok was de stand 101-101. Toen was het moment van Pierce gekomen. Hij maakte zich vrij en gooide de 103-101 eindstand via een tikje tegen het glas op het bord.

De Grizzlies maakten vooral het verschil in het tweede quarter tegen de Warriors: 32-19. Na de pauze controleerde Memphis het tempo van de wedstrijd, waardoor Golden State niet in zijn spel kon komen. Stephen Curry en Klay Thompson scoorden samen wel 43 punten, maar dat was niet voldoende. Bij de Grizzlies was Marc Gasol goed voor 21 punten en vijftien rebounds.

Uitslagen:

EASTERN CONFERENCE

Washington - Atlanta 103-101

(Washington leidt met 2-1)

WESTERN CONFERENCE

Memphis - Golden State 99-89

(Memphis leidt met 2-1)