Het schietincident zaterdagavond in Würenlingen, in het Zwitserse kanton Aargau, heeft het leven gekost aan vijf mensen, onder wie ook de dader. Die schoot zijn schoonouders, schoonbroer en een buurman dood voor hij zichzelf van het leven beroofde. Dat heeft politiecommandant Michael Leutpold van de kantonpolitie Aargau zondag gezegd tijdens een persconferentie.

De politie van Würenlingen, een stadje met 4.500 inwoners in het kanton Aargau, werd zaterdagnacht gewaarschuwd door de bewoners. Die hadden rond 23.15 uur verschillende schoten gehoord, schrijft de Zwitserse krant Blick op de website.

Schoonouders, schoonbroer en buurman

In en rond een huis in de wijk vonden de agenten de lichamen van vijf slachtoffers. Ze konden enkel hun dood vaststellen. Ze werden allemaal 'met meerdere schoten' gedood, zegt de politie zondagnamiddag op een persconferentie. Alles wijst op een relationeel drama, zegt de politie aan Blick.

'De dader is een 36-jarige familievader uit het kanton Schwyz', zei politiechef Markus Gisis. 'Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.' De man schoot in de woning in Würenlingen zijn schoonouders van 58 en 57 jaar oud neer en zijn 32-jarige schoonbroer. Voor de deur kwam hij nog een 46-jarige buurman tegen, die hij ook doodschoot, voor hij zichzelf van het leven beroofde.

De dader gebruikte voor de feiten een handvuurwapen, vertelde de politiechef. Hij voegt er nog aan toe dat de dader bij de politie gekend was.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in