Podiumplaats voor Stoffel Vandoorne tijdens tweede GP2-race
Stoffel Vandoorne Foto: GP2 Series
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is tweede geworden tijdens de tweede GP2-race in Spanje.

Tijdens de tweede GP2-race in Spanje, de zogenaamde sprintrace, startten de eerste acht rijders in de omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste race. Stoffel Vandoorne won gisteren waardoor hij vandaag van op de achtste plaats moest vertrekken.

Al voor de start had Vandoorne virtueel een plaatsje gewonnen aangezien een wagen niet kon starten van op een gridplaats voor hem. Maar ook de start van Vandoorne was uitstekend. Meteen bij de start haalde Vandoorne immers drie wagens in, waardoor hij vlak achter de podiumplaatsen kwam te liggen.

Na een crash achterin het rijdersveld kregen we een virtuele safety car-fase. Op het moment dat de virtuele safety car-fase werd opgeheven maakte Marciello een kostbare spin, waardoor hij terugviel van de derde naar de negentiende plaats. Vandoorne profiteerde en kwam door de spin in derde positie te liggen. 

Nato was vervolgens de volgende prooi voor Vandoorne, waarna onze landgenoot van op de tweede plaats de jacht wou inzetten op Alex Lynn. Ondanks aandringen van Vandoorne was het echter Alex Lynn die met de overwinning aan de gaal ging, voor Vandoorne en Gasly. Voor Vandoorne was het al zijn vierde podiumplaats dit seizoen tijdens even veel races.

Dankzij zijn overwinning van gisteren en zijn tweede plaats van vandaag staat Vandoorne ook comfortabel aan de leiding in het GP2-kampioenschap. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: