Twee politieagenten zijn zaterdagavond doodgeschoten in Hattiesburg, in de Amerikaanse deelstaat Mississippi. Volgens de lokale media zijn twee verdachten van de aanval geïdentificeerd en is een grote klopjacht ingezet. Waarom de twee het vuur openden op de agenten is nog niet duidelijk.

De precieze omstandigheden van de schietpartij zijn nog erg onduidelijk. Maar volgens de politie werden de twee agenten neergeschoten na een incident in Gordon Street in Hattiesburg. De twee agenten werden nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar ze stierven aan hun verwondingen. Dat zegt de lijkschouwer van Forrest County, die geciteerd wordt door CNN.

Na de schietpartij vluchtten de twee verdachten, die door de politie geïdentificeerd werden als Curtis Banks en Marvin Banks, met een politiewagen. Die werd later verlaten teruggevonden.

De burgemeester van Hattiesburg, Johnny DuPree, heeft de inwoners gevraagd om thuis te blijven terwijl de politie naar de schutters zoekt. Er werd ondertussen een heuse klopjacht ingezet op de schutters.

De politie van het nabijgelegen Oxford betuigt op twitter haar medeleven met de collega’s in Hattiesburg. En ze deelt de opsporingsfoto van de twee verdachten.

 

 

 

 

Nog volgens Amerikaanse media is het voor het eerst sinds 1984 dat een agent gedood wordt in de stad.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig