Charel Cambré wint stripprijs Knokke-Heist
Charel Cambré. Foto: Ivan Put

Op het Stripfestival in Knokke-Heist zijn zaterdagavond de stripprijzen uitgereikt. Dit jaar staat het festival in het teken van humor in de strip. De themaprijs ‘Humor in de Strip’ ging naar Charel Cambré.

De Franse tekenaar Jean-Claude Mézières werd gelauwerd voor zijn stripcarrière. Hij kreeg de Life Achievement Award. Mézières is de geestelijke vader van hoofdrolspeler Ravian uit de gelijknamige science-fictionreeks.

De Stripprijs van de Noordzee, ereprijs graaf Leopold Lippens, was voor Willy Linthout, de tekenaar van de Urbanusstrips. Linthout kreeg de prijs uit handen van Bert De Brabandere, van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Voor het eerst werd ook de prijs Strip en Educatie uitgereikt. Die onderscheiding is voor een tekenaar die strips aan een liefdadig doel verbindt en ook de jeugd kan aanspreken. Paul Geerts mocht als eerste de nieuwe prijs in ontvangst nemen. Hij tekent al 22 jaar de verhalen van Suske en Wiske en is momenteel bezig aan een nieuwe reeks over het Verre Oosten.

Het stripfestival wordt georganiseerd door vzw Strippromotie in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist. Het festival is open voor het publiek op zondag 10 mei van 10 tot 17 uur in het Casino van Knokke. Een twintigtal tekenaars signeert hun boeken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig