Toestand Beerschot-speler blijft kritiek, club organiseert bezinningsmoment
Foto: WAS
De toestand van Beerschot-speler Tim Nicot blijft kritiek, dat meldt Beerschot-Wilrijk op zijn website. De 23-jarige verdediger zakte op een minivoetbaltornooi in Hemiksem plots in elkaar nadat hij een hartstilstand kreeg. Ondertussen plant de club een bezinningsmoment voor Nicot.

'Onze spelersgroep, die voor dit weekend een uitje in Breda had gepland, heeft deze korte trip onmiddellijk geschrapt, en kwam zaterdag reeds in Antwerpen bijeen in een poging deze klap te verwerken. Onze club staat in deze moeilijke periode in nauw contact met de familie van Tim Nicot. Naast regelmatige updates op onze officiële website en facebook-pagina zullen geen andere verklaringen worden afgelegd', laat de club weten op zijn website.

Bezinningsmoment

Beerschot-Wilrijk organiseert maandag 11 mei tussen 18 en 22 uur een bezinningsmoment in het logecomplex van het Olympisch Stadion, 'waar wij als één grote, hechte familie met onze aanwezigheid - en via een kaartje, een bloemetje, een kaars,... - Tim en zijn familie willen ondersteunen.'

Nicot werd na zijn hartfalen nog gereanimeerd en nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij meteen geopereerd, de komende drie dagen wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. Na het hartfalen is hij nooit meer bij bewustzijn geweest.

Het seizoen van FCO Beerschot-Wilrijk is voorbij, paars-wit werd kampioen in vierde klasse C en promoveert volgend seizoen naar derde klasse. Nicot was een basisspeler de voorbije twee seizoenen maar zijn contract werd enigszins verrassend niet verlengd op Het Kiel. Nicot was enorm geliefd en nam op de laatste wedstrijd van Beerschot emotioneel afscheid van de supporters.