Niet minder dan 113 mensen hebben bij de Britse verkiezingen donderdag in het Londense district Hampstead and Kilburn hun stem uitgebracht op een kandidaat die vier weken geleden is overleden. Van de doden niets dan goeds, en dus behaalde Ronnie Carroll, op 13 april op 80-jarige leeftijd overleden, de op één na beste score uit zijn politieke carrière.

De 113 kiezers met het morbide trekje moeten zich geen zorgen maken dat Carroll zich niet aan zijn verkiezingsbeloften zal houden: hij raakte niet verkozen. Mocht dat wel het geval geweest zijn, hadden de mensen uit Hampstead opnieuw moeten gaan stemmen.

In 1997 haalde Carroll, oud-kandidaat op het Eurovisiesongfestival, zijn recordscore: 141 stemmen. In 2008 kwam hij op in een bijverkiezing in Haltemprice and Howden en haalde hij een teleurstellende score van 29 stemmen. Teleurstellend, want Carroll hoopte met nul stemmen het Guinness-recordboek te halen.

Als zanger was Carroll, echte naam Cleghorn, succesvoller: in 1962 eindigde hij op het Eurovisiesongfestival vierde met het nummer ‘Ring a ding girl’. Het jaar daarop zat hij opnieuw voor het VK in de liedjeswedstrijd, en opnieuw werd het plaats vier, die keer met de meezinger ‘Say wonderful things’.