Nederlandse fotografe brengt strijd tegen anorexia in beeld
Foto: Marieke Dijkhof
Nog niet zo lang geleden was Marlot Keldermans in de running om het mooiste meisje van Nederland te worden. Maar tijdens het streven naar het maatje supermodel, sloeg de ziekte anorexia nervosa toe. Fotografe Marieke Dijkhof wil Marlot helpen door haar strijd tegen de ziekte en haar vooruitgang vast te leggen op foto's.

De Nederlandse fotografe Marieke Dijkhof ontmoette Marlot Keldermans tijdens de casting van Miss Nederland. Ze was uitgekozen als één van de honderd mooiste meisjes van Nederland. 'Marlot wil model worden en ging voor de beminde size zero', schrijft Marieke op haar Facebookpagina.

'Maar tijdens haar strijd om haar gewicht sloeg de aandoening anorexia nervosa genadeloos toe. Van het mooie meisje op de ingezonden foto was zij veranderd in een broos, kwetsbaar mensje'. Toch kwam Marlot naar de casting, om de andere meisjes te laten zien wat anorexia met je lichaam doet en hoe snel het kan gaan.

Meteen na de casting stuurde de fotografe haar een bericht. Ze wilde haar helpen om deze ziekte te verslaan. 'Het liet mij niet los, want het gaat slecht met Marlot. Haar behandeling is gestaakt omdat haar gewicht dusdanig laag is (onder de 40 kg!) en haar therapeuten het verstandiger vinden dat zij naar het ziekenhuis gaat vanwege haar organen die nu elk moment dreigen uit te vallen. Maar zij voelt zich veiliger bij haar ouders en doet de laatste twee weken echt haar best om zich aan haar eetlijstje te houden'.

Met haar foto's wil Marieke Marlot een platform geven. Want in het meisje schuilt nog steeds een model dat graag poseert voor foto's. Dus telkens ze weer een beetje is aangekomen, gaat Marieke haar fotograferen.

'Ik wil haar met Facebook een platform geven. Hiermee waarschuwt zij andere meiden in de gevarenzone en hoop ik dat jullie haar steunen en aanmoedigen in de moeilijke weg die zij nog te gaan heeft. Deze ziekte is een mindfuck en zij heeft zichtbaar hulp nodig.'

Volg het verhaal van Marlot op de Facebookpagina van Marieke Dijkhof.