Een jeugdtrainer (52) van voetbalclub KFC Nederename is vorige week opgesloten in de gevangenis voor misbruik van een 13-jarig meisje. Voordien kon hij nog bijna een jaar jonge voetballertjes trainen.

De jeugdtrainer moest zich in april 2014 voor de rechter in Oudenaarde verantwoorden voor belaging van een vrouw en de verkrachting van een minderjarig meisje. Het slachtoffer, een familielid, zou tussen 2005 en 2008 geregeld seksueel misbruikt zijn door de man. Ze was op dat ogenblik dertien jaar.

De rechter oordeelde in juni 2014 dat er voldoende bewijzen van schuld waren. V. werd bij verstek veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Hij werd ook tien jaar uit zijn burgerrechten gezet. Het parket heeft niet om zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. Na zijn veroordeling heeft de man nog bijna een jaar jonge voetballertjes getraind.

Voor het slachtoffer was de onzekerheid over de uitvoering van zijn straf pijnlijk, zegt ze. ‘Ik wist dat ze hem op een dag zouden opsluiten. Maar ik kreeg nooit uitsluitsel wanneer. Ik vind het erg dat het allemaal zo lang moet duren.’

Bij KFC Nederename werd de trainer geprezen om zijn engagement. De club was niet op de hoogte van zijn veroordeling en recente opsluiting. ‘Nooit hebben we iets van die zaak afgeweten’, zegt de voorzitter van de club. ‘Anders hadden we die man nooit trainer laten zijn.’