Uitvaart van Gregory Mertens vindt donderdag plaats
Foto: Copyright : Geert De Rycke

Donderdag (7 mei) vindt in Crematorium Daelhof in Zemst de uitvaartplechtigheid plaats van Gregory Mertens. De 24-jarige verdediger van Lokeren overleed vorige week na een hartfalen.

In een persbericht laat de familie van de betreurde voetballer weten ontzettend geroerd te zijn door de vele blijken van medeleven uit de sportwereld en zeker ook van de supporters van Sporting Lokeren. ‘Zij wenst daarvoor iedereen te bedanken’, klinkt het. ‘Het betekent een steun in deze voor hen moeilijke tijden.’

Wie Mertens een laatste groet wil brengen, kan dat woensdag (6 mei) doen in Rouwcentrum Baudewyns in Dilbeek van 14u30 tot 20 uur. De uitvaart vindt een dag later plaats om 14u30. Familie en collega’s uit de voetbalwereld nemen daar op passende wijze afscheid van Mertens. Supporters kunnen de plechtigheid volgen in een aparte ruimte voor 400 aanwezigen op hetzelfde adres, via live beelden. Aan de media wordt gevraagd zich uiterst discreet op te stellen.

Gregory Mertens zakte vorige week maandag na een hartfalen in elkaar tijdens een beloftematch op het veld van Racing Genk. Hij overleed donderdag in Ziekenhuis Oost-Limburg.