Tiger Woods en Lindsey Vonn uit elkaar
Lindsey Vonn en Tiger Woods in oktober 2013. Foto: ap

‘Na bijna drie jaar samen, hebben Tiger en ik samen beslist om onze relatie te beëndigen.’ Zo maakte de Amerikaanse skister Lindsey Vonn haar relatiebreuk met golfer Tiger Woods bekend op Facebook.

 

 

After nearly three years together, Tiger and I have mutually decided to end our relationship. I will always cherish the...

Posted by Lindsey Vonn on Sunday, May 3, 2015

 

Tiger Woods (39) en Lindsey Vonn (30) vormden drie jaar lang een gouden sportkoppel. Woods was voor 2014 terug de nummer 1 van het golfen geworden, maar mede door een rugblessure ging die herwonnen status vorig jaar verloren. De 14-voudige Grand Slamwinnaar, lang de best betaalde sporter, tuimelde dit seizoen zelfs uit de top 100.

Vonn maakte afgelopen winter een indrukwekkende comeback na lang blessureleed. De olympisch kampioene afdaling van 2010 skiede haar twee knieblessures van zich af met acht overwinningen in de wereldbeker en een bronzen medaille op het WK super-G.

Maar blijkbaar is het de sport, of toch het vele reizen dat ermee gepaard gaat, die een wig dreef in hun relatie.

Daarmee draaien beide atleten een bladzijde om in hun liefdesleven. Vonn, meisjesnaam Kildow, was van 2002 tot 2011 getrouwd met de Amerikaanse skiër Thomas Vonn.

Woods’ liefdesleven was iets geanimeerder. Zijn huwelijk met model Elin Nordegren spatte uiteen toen uitlekte dat de golfer een affaire had met Rachel Uchitel. Het was niet het enige slippertje van Woods, die alle problemen toeschreef aan zijn seksverslaving.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig