Op de laatste dag van het Europees kampioenschap biljarten in het Duitse Brandenburg hebben de Belgen zondag nog twee zilveren en twee bronzen medailles kunnen wegkapen.

Peter De Backer en Roland Forthomme, die voor het Franse Andermos uitkwamen, moesten in de finale van het EK driebanden kleine tafel voor clubteams, hun meerdere erkennen in het Turkse Mecidiyeköi. Birol Uymaz won met 40-15 van Peter De Backer en dit in tien beurten. Can Capak haalde het met 32-29 van Roland Forthomme.

In het driebanden voor vrouwen behaalde Danielle Le Bruijn brons. In de halve finale was de Nederlandse wereldkampioene en vijfvoudig Europese kampioene Therese Klompenhouwer met 30-14 te sterk.

Walter Bax legde op zilver beslag in de discipline artistiek biljarten. Bax, die de Europese titel in 1997 won, verloor in de finale van de Turk Serdar Gümüs. In de halve finales had voormalig wereldkampoen Gümüs Erik Vervliet aan de kant gezet.

De Belgische delegatie verlaat Brandenburg met twaalf medailles: twee gouden, vijf zilveren en vijf bronzen. Frédéric Caudron en Kenny Miatton zijn de twee Belgen die goud veroverden: Caudron in het bandstoten en Miatton in het driebanden op de kleine tafel.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig