De jonge Fransman Quentin Jauréqui (AG2R) heeft zondag in eigen land de 30e editie van de Grand Prix de la Somme (cat. 1.1.) gewonnen. Na 189 kilometer van Rivery naar Amiens bleef hij in een sprint met drie de Fransman Anthony Delaplace en de Estlander Alo Jakin voor.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van vier renners: Alexandre Pichot, Rudy Barbier, Alexis Gougeard en Antoine Duchesne. Hun maximale voorsprong bleef beperkt tot 2:45. De wedstrijd werd ontsierd door het slechte weer en heel wat valpartijen. Op 30 kilometer van de streep brak het peloton in stukken en het eerste groepje naderde snel op de vluchters.

Het trio werd ingerekend en er vormde zich op 15 kilometer een nieuwe kopgroep met acht renners: Damien Gaudin, Quentin Jauréqui, Pierrick Fedrigo, Anthony Delaplace, Rudy Molard, Bryan Coquard, Julien Loubet en Alo Jakin. Uit dat groepje ontsnapten op vier kilometer van de finish drie renners. In de sprint om de zege haalde Jauréqui het voor Delaplace en Jakin. Voor de 21-jarige Jaurégui is het zijn eerste profzege.